Познатият на българската публика режисьор Душан Милич (Гуча – фестивалът на любовта“,

...
Познатият на българската публика режисьор Душан Милич (Гуча – фестивалът на любовта“,
Коментари Харесай

Сръбският режисьор Душан Милич лично ще представи своя най-нов филм „МРАК” пред габровската публика

Познатият на българската аудитория режисьор Душан Милич („ Гуча – фестивалът на любовта “, „ Травелатор “) ще показа персонално най-новия си филм „ Мрак “ (награда на публикатав Триест и на София Филм Фест на брега в Бургас) в киносалоните на пет български града.

Премиерата на кино лентата е на 21 септември в Дома на киното в София. Следват Перник, присъединяване на фестивала „ Златната роза “ във Варна, Велико Търново и Габрово.

„ След войната в Косово доста фамилии и от двете националности, сърби и албанци, бяха разединени, уплашени и унищожени – физически и душевно. Никой нямаше потребност от тази война. Те знаеха, че ще би трябвало в бъдеще да останат там и да живеят в съседство, даже и когато всичко се не помни. При все това мощното съмнение подхранваше желанието за отплата. Населените места, в които живееха дружно разнообразни етноси, ставаха все по-малко и по-малко. Хората започнаха да продават домовете и парцелите си, с цел да избегнат нови конфликти…

Това е история за злото, което е неотделимо от нашата същина. Онова, което в действителност виждаме, може би не е съществуващото в действителност… Героите на кино лентата живеят в боязън – първичният боязън от мрака, от това, което ще пристигна, когато се стъмни и би трябвало да заспиш. То е метафора на мрака и какво той внушава в душите на хората “, споделя режисьорът.

„ Мрак “ е копродукция на Сърбия, Дания, Италия, България (РФФ Интернешънъл – Стефан Китанов, Мира Сталева) и Гърция с поддръжката на ИА „ Национален кино център “ и Евроимаж. В основните функции са Даница Чурчич, Славко Щимац, Миона Илов. Българският екип включва операторът Кирил Проданов, асистент-операторът Делян Георгиев, гримьорката Петя Симеонова, осветителите Пламен Соклев и Димитър Петров, фотографът Яна Лозева.

„ Мрак “ потегля в българските киносалони от 23 септември. Разпространява Арт Фест с поддръжката на ИА „ Национален кино център “.

София – 21 септември, 20:00 часа, Дом на киното

Перник – 22 септември, 19:00 часа, кино Синеленд

Варна – 24 септември, 18:00 часа, ФКЦ

Велико Търново – 25 септември, 19:00 часа, кино Синеленд

Габрово– 26 септември, 19:00 часа, кино Синеленд

ОЧАКВАМЕ Ви на #КИНО!               
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР